/Files/Images/news/madan3.jpg
بزرگترین معادن طلای ایران
تعداد نمایش : 122

معادن طلا در ایران، یکی از مهم ­ترین منابع معدنی می­ باشند. این معادن، در مناطق مختلفی از ایران، همچون استان ­های آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، فارس، زنجان و… قرار دارند. این ماده معدنی، به سبب مقیاس و کیفیت بالا، نقشی اساسی در اقتصاد کشور دارند.

تعداد معادن طلا در ایران

بر اساس آمار های اعلام شده توسط سازمان زمین شناسی و اکتشاف مواد معدنی، در کشور ایران 32 معدن فلز مذکور قرار دارد که از این تعداد 21 معدن فعال و 9 معدن غیر فعال هستند و 2 معدن در حال آماده ­سازی و مجهز شدن می­باشند.

بیشتر و بزرگترین معادن سنگ طلا، در استان ­های طلاخیز قرار دارند که اسامی این استان ­ها عبارتند از:

1. آذربایجان غربی                                                     5. کردستان

2. آذربایجان شرقی                                                 6. زنجان

3. خراسان رضوی                                                     7. سمنان

4. خراسان جنوبی                                                     8. سیستان و بلوچستان

 در زیر به  معادن طلای ایران اشاره ی کوتاهی شده است.



معدن طلای موته

این معدن در 270 کیلومتری جنوب غربی تهران و در 10 کیلومتری شمال – شمال غربی روستای موته، بین شهرستان دلیجان و میمه در یک رشته کوه تقریبا پست واقع شده است. طبق محاسبات صورت گرفته، ارتفاع منطقه از سطح دریا، 1900 تا تقریبا 2300 متر می­باشد.

زمین­ شناسان، تشکیلات این منطقه را متعلق به زمان پره­ کامبرین دانسته­ اند و آن را یک سری ولکانوسدیمنتری توصیف کرده­ اند که از سنگ­ های متامورفیک حاصل از دگرگونی سنگ ­های ولکانیک اسید و اسیدی تا متوسط تشکیل شده ­اند و تحت یک متامورفیسم پیشرو، از درجه خفیف تا متوسط و تا حدی درجه شدید دگرگونی عمومی قرار گرفته­ اند.

در این منطقه می­توان، سری رخساره شیست ­های سبز را به صورت نوارهایی با رنگ ­های مختلف مشاهده کرد. در درون این سری، در امتداد شیستوزیته به خصوص در داخل درزها و شکاف­ های این سنگ­ ها، به وضوح می­توان کانی ­های پیریت، و کالکوپیریت حاوی طلا را مشاهده کرد.

طبق مطالعات زمین ­شناسی، در حدود 2 میلیون تن سنگ طلا در این معدن وجود دارد که در صورت استفاده از تکنولوژی­ های پیشرفته سالیانه 500-400 کیلوگرم طلا از این معدن استخراج خواهد شد.


کانسار طلای آستانه اراک

این معدن در 40 کیلومتری جنوب­ غربی اراک قرار دارد و یکی از بزرگترین معادن طلای ایران است. برآورد شده است که این کانسار، دارای مساحت افقی 25کیلومترمربع بوده که در حدود 5/1 این مقدار را گرانیت و 5/4 را آبرفت تشکیل داده است.

میکروگرانیت آلتره، طبق تحقیقات زمین ­شناسی سنگ مادر این کانسار است که به صورت رگه ­هایی با ضخامت حدود 20 متر در کوه شیرمزد ( گرانیتی ) و اطراف آن وجود دارد. در واقع این سنگ، دارای ذرات ریز طلا است که در بین بلورهای سریسیت قرار گرفته است.

بر اساس یک تحقیق زمین ­شناسی، گفته می­ شود که سنگ مادر طلا در این کانسار، تحت تاثیر محلول ­های هیدروترمال قرار گرفته است و این احتمال می ­رود که این محلول­ ها، حاوی طلا بوده ­اند که این ذرات را در میان بلور­های سریسیت قرار داده ­اند.

در این ناحیه قابل ذکر است که، طلا علاوه بر سنگ مادر، در دیگر نواحی مثل، آبرفت­ های جوان و دره ­ها و همچنین نهشته ­های رودخانه نیز بافت می­شود.

طبق شواهد یافت شده از این نواحی، گفته می­شود هر زمان که سیلابی صورت می­ گیرد مناطق یاد شده آن چنان غنی می­شوند که در آن­ها استخراج صورت می­گیرد. منطقه دره ­بله، منطقه پرمه، عروسونه، نهشته ­های دره ­بله و مهدیخانی، دره حاج عبدالرضا، دره میرزایی و اسماعیل از جمله این نواحی هستند.



معدن طلای زرشوران تکاب

یکی از بزرگترین معادن طلا ایران، معدن زرشوران تکاب است که در شمال- شمال­ شرقی روستای زرشوران، واقع در 35 کیلومتری شمال شهرستان تکاب قرار دارد. گفته می­شود که فعالیت ­های معدنکاری در این معدن، به دوره ­­ی سامانیان برمی­گردد و قدیمی ­ترین معدن ایران شناخته می شود.

این معدن به دوره ­ی سامانیان بر­می­گردد. شخصی به ­نام ابودلف سیاح مراکشی، در زمان سامانیان، از یک معدن به ­نام شیز که در نزدیکی تخت سلیمان تکاب قرار داشته است و تصور می­شود که همان معدن زرشوران تکاب است، که در خاطرات خود نام برده است.

میثر ابن محلل، از یک شهر به نام شیز که دارای دیوار­هایی قطور است و یک دریاچه در میان آن واقع است نام می­برد. ( این مشخصات مربوط به تخت سلیمان امروزی است. )

زمین ­شناسی این کانسار نشان می­دهد که، این منطقه از سنگ­ های دگرگونی قدیمی و سنگ ­های رسوبی پوشیده شده است. سری سنگ ­های قدیمی در محدوده کانسار مربوطه، شامل شیست ­های سبز، آمفیبولیت و سرپانتینیت همراه با لایه ­هایی از خاکسترهای آتشفشانی سیلیسی و کربنات ­های آهکی است.

طبق گزارش زمین ­شناسی در داخل تونل­ های استخراجی این معدن، آب سیاه رنگی به بیرون رانده می­شود. علت این رنگ سیاه چیست؟ دو احتمال وجود دارد:

1. وجود پیریت و مارکازیت بسیار ریز در داخل سنگ و دگرسانی منطقه

2. وجود کربن آزاد


کوه زر دامغان

این کوه در 92 کیلومتری جنوب شرق دامغان قرار دارد. این کوه، دارای یک توده آتشفشانی 3*3 کیلومتری قدیمی که شامل سنگ­ های خروجی گرانیت و میکروگرانیت بوده و بر اثر دگرسانی این سنگ ­ها، آبرفت منطقه شمالی این کوه به وجود آمده اند که دارای طلا هستند.



آدرس
تماس با ما
  • آدرس : فروشگاه مرکزی: تهران، بین فلکه اول و دوم صادقیه، بازار بزرگ طلا و جواهر شبنم پلاک   5
  • تلفن :   44229807  و 44263802  و 44263801
  • آدرس : فروشگاه شماره 1 : بین فلکه اول ودوم صادقیه جنب بانک اقتصاد نوین پلاک  1138
  • تلفن  :   44241800  و  44242006
  • آدرس دفتر : تهران، فلکه دوم صادقیه، برج تجاری،اداری گلدیس، طبقه سیزدهم، واحد 1305
  • تلفن  :  44268041  و  44240791
  • پشتیبانی آنلاین واتساپ و تلگرام :  09901020727
نمادهای اعتماد

نماد اعتماد الکترونیکی

نماد ساماندهی

logo-samandehi

نماد کسب و کارهای مجازی

نماد ssl

نماد انجمن صنفی کسب و کار

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت  sekehsarmayeh.com بوده و هر گونه کپی برداری و استفاده از آن بدون اجازه پیگرد قانونی دارد.  (سیستم محتوای پارس)